ÇANAKKALE ZAFERİNİN  106.YILINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN ANLAMLI BAŞARISI

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106.YILINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN ANLAMLI BAŞARISI

23.03.2021 183

Ülkemizin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 106.  yılını kutladık.

"18 Mart 1915'te yaşanan Çanakkale Savaşı, eşi benzeri olmayan büyük bir destanın altındaki imzadır. İnancın, birlik ve beraberliğin; birbirine zincirlenmiş yıkılmaz bir kale olduğunu gösteren yerdir. Kısıtlı imkanlarla kazanılmış muazzam bir mücadele, bağımsızlık ve özgürlüğün direnişidir.

"Çanakkale Geçilmez!" sözü yalnızca dağlara, ovalara, duvarlara yazılan şairane bir söz değildir. Çağın en güçlü silahlarıyla donatılmış, asla yenilemez diye düşünülen bir düşmana karşı vatan sevgisinin, iman gücünün galibiyetidir.

Böyle bir inanca, böyle bir vatan sevgisine ne tarih kitaplarında ne de o büyük destanlarda rastlanabilir. Bu, bir milletin bağımsızlık tutkusudur."

Bu kapsamda ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında okulumuz öğrencileri gurur veren bir başarıya daha imza attılar.

Yapılan Şiir Yarışmasında;

Merkez Atatürk İHO Öğrencimiz              Fatmatül Zehra KOÇ                      İl İkinciliği

Yapılan Kompozisyon Yarışmasında;

Merkez Atatürk İHO     Öğrencimiz          Hanife Sultan KOÇ                        İl Birinciliği

Derecelerini elde etmişlerdir.

Emeği geçen Türkçe Öğretmenimizi ve anlamlı başarılar elde eden Öğrencililerimizi yürekten kutlarız.

23-03-202123-03-202123-03-2021